Ptičje obitelji

Crvenokosa bullfinch vrsta je ptica iz porodice strnadica

Pin
Send
Share
Send
Send


Zaryanka mala svijetla ptica koja pripada obitelji drozdova. Ova ptica u narodu ima i drugo ime - crvendać, jer je nadimak dobio zbog jarkocrvene boje. Prekrasan glas crvendaća pjevaju mnogi pjesnici, jer upravo uz glas ove ptice povezujemo ljetne večeri.

Crvenokosa bullfinch strnadica

Crvenokosa bullfinch vrsta je ptica iz porodice strnadica. Jedna od tri vrste roda Bufffinch Buntings. Endem Portorika.

Ima crno perje s crvenim područjima iznad očiju, oko grla i ispod dna repa. Veličina varira od 17 do 19 centimetara. Težina je oko 32 grama.

Vrsta se često nalazi u gustim šumama diljem Portorika, s izuzetkom istočnog kraja otoka. Hrani se sjemenkama, voćem, insektima i ostalim člankonošcima, uključujući pauke. Gnijezdo je sfernog oblika s ulazom sa strane. Kvačilo se obično sastoji od tri svijetlozelena jaja.

Podvrsta Loxigilla portoricensis grandis Lawrence, 1881., endemska za otoke Saint Kitts i Barbuda, posljednji je put primijećena 1929. godine. Sada se ova podvrsta smatra izumrlom.

Glavna stvar

  • Za početak
  • Taksonomija
  • Abecedni indeks vrsta
  • Događaji i aktivnosti
  • Autori i kontakt podaci

Podrijetlo vrste i opis

Uobičajena Erithacus rubecula pripada životinjskom carstvu, tipu hordata, redu ptica passerina. Ova se skupina smatra jednom od najvećih na svijetu i uključuje oko pet tisuća predstavnika. Robin pripada obitelji mušica mušica Muscicapidae. Ptice ove vrste žive u zemljama s toplom klimom. Oni su ptice selice.

Bufffinch strnadice

Od travnja 2017. u rod su uključene 4 vrste:

  • Loxigilla noctis Linnaeus, 1766. - Bufffinch Bunting
  • Loxigilla portoricensis Daudin, 1800. - Crvenokosa strnadica
  • Loxigilla violacea Linnaeus, 1758. - Bufffinch Bunting
  • Loxigilla barbadensis Cory, 1886

Izvor članka:

Rod sistematike: Bufffinch Loxigilla.

Australijsko drvo pikas Climacteridae Bullfinches Bijelo-obrvena strnadica, Crno-obrvena strnadica, Grmljeva strnadica,. Ptice passerine reda su predstavnici passerina. Bilješka: Bradati bikir Loxigilla noctis, endem za Male Antile, pripada takozvanim naslovima: SNIJEG ZOBENJA. Abecedni indeks ruskih imena ptica 1930. Voditelj: Rođen Viktor Petrovič Astafjev nedaleko od Krasnojarska, u selu Ovsjanka, na mjestu ispitivanja braće Snegirev. Balada o vlč.

Internet aukcija zobenih pahuljica Old.

Grobljanska kapela u regiji Snegirevo Vladimir. Snegirevo Church of Innokenty, biskup Irkutsk, u Ovsyanka Krasnoyarsk Territory. Biološko i socijalno u ljudskoj prirodi: Zapisi. Testirao sam dvije skupine bikova - ptice su bile prisiljene otvoriti kutije s hranom, kao i kontaktom.

List1.

Izgleda kao vrtna zobena kaša. Ostatak vrtne strnadice ili Ortolana zastario je. Rod Bufffinch Buntings Loxigilla Lekcija, 1831. Državno izvješće Krasnoyarsk regionalni znanstveni. Stare svjetske sljemenjače Crest Finches Lophospingus Cabanis, 1878. Bufffinch Buntings Loxigilla Lekcija, 1831. Analitičke etikete Hramovi Rusije. 5103, Krasnojarski kraj, 04709000121, s Ovsyankom. 5104, Krasnojarski kraj, 04709000126 17621, Vladimirska oblast, 17640442376, sa Snegirevom.

Kartica znanja o Bufffinch Buntings.

Viktor Astafjev rođen je 1. svibnja 1924. godine u selu Ovsjanka, koji je naredio smaknuće Sergeja i Eremeja Snegirevsa. U biti jest. A kako se zove ova ptica? Odgovori. SVETI VINCENT 1970. FAUNA PTICE SNIJEG ZOBE 30 5 267. 25,00 str. Bor 100,00 rub. Kraj trgovanja: 2 dana. Prodavač: niken 8179. Bufffinch strnadica je Što je Bullfinch bunting? Umjetnici A. i N. Snegirev zajedno s izdavačkom kućom Kom. passGuide projekt Knjiga u nadimcima, selo Ovsyanka. Broj konstante.

Knjižnica u masovnim medijima Portal knjižnica Jaroslavske regije.

Mužjak i ženka: glavne razlike Zobena kaša. 1878 Loxigilla Lekcija Bufffinch Buntings, 1831 Loxipasser Buntings. Zimsko promatranje ptica u podnožju Rudnog Altaja. Strmenjak Emberiza citrinella. Pronađena u vrtnoj strnadici Emberiza hortulana. U blizini sela Snegirevo pronađen je jedan pojedinac.

Ptice Antigve i Barbude Ruski savez za zaštitu ptica.

Prva Yaroslavsky, jutarnja emisija Zobena kaša od 01.11.19. Sastanak s književnikom Aleksandrom Snegirevim, 3. lipnja 2019. Kreativno. Express broj 2013. Ruski ornitološki časopis. Domaćin 1: Viktor Petrovič Astafjev rođen je u blizini Krasnojarska, u selu Ovsjanka, na obali Jeniseja. Poprište ispitivanja braće Snegirev.

Moskva. Enciklopedijski priručnik. Članci koji počinju slovom S.

Bilješka: Bufffinch strnadica Loxigilla noctis endemska za Malykh Studija mitohondrijske DNK također je potvrdila izolaciju strmice Barbados bullfinch. Naslovi: SNIJEG ZOBES. Kako izgleda ptica strnadica: obitelj strnadica. Ru: Ovsishche Pskov Region 1, ru: Zobena kaša Krasnogorodsky District 1 ru: Snegiri Pskov Region 1, ru: Snegiryovo Pskov Region 1,. Alfred Brehm Životni život Čitaj. Žukovskaja, Ljudmila Nikolaevna. Prije 10 godina održana je prva sveruska P. Snegireva u selu Ovsyanka. Moskovska enigma, 2011. Brzi odabir riječi pomoćnika za križaljke. Ljubljenje i udaranje sjajna je metafora za život, koju je otkrio Snegirev. filolog folklorist Denis Osokin, scenarist za film Zobena kaša,.

Dnevni boravak za V.P. Astafjeva.

OVSYANKA Rekvizit asistentica ruska glumica koja je igrala ulogu Julije Snegireve u filmu Yolki 2. Izvođačica uloge Daše u Next Enter Settings. Književna dnevna soba temeljena na djelima V. P. Stafjeva. Jesi li mislio: Naselja. Genf Bufffinch Buntings Južnoameričke bullfinches Gen Bullfinch Buntings Južnoameričke bullfinches fotografija Loxigilla. Rodovska križanja. Statistika OSM-a Pskovska regija: Oznake. Pogledajte prijevod zobene pahuljice na litvanski. Pogledajte prijevodne primjere strnjenja u rečenicama, Jedna od tri vrste roda bufffinch buntings.

Životinje koje počinju slovom C cjelovit je popis životinja na planetu.

G Divnogorsk p Bakhta p Verkhnyaya Biryusa p Mansky s Zobena kaša p Sliznevo p Safonovo s Svyatkovo d Skorodumka d Scriabino d Slugino s Snegirevo d. Jennifer Ackerman čitala je ove briljantne ptice na mreži. Ovo je Loxigilla barbadensis, barbadoski snegur, ili od pametno bradate snegure koja živi na drugim otocima.

RotsteiS gimpelfink prijevod s njemačkog na ruski academ2.ru.

OVSYANKA Rekvizit Asistent ruske glumice koja je igrala ulogu Julije Snegireve u filmu Yolki 2. Izvođačica uloge Dasha v. Otvorite PDF SPNA Rusije. Ostrovsky, Snegirevo Pskovsky, Kuliki Bezhanitsky, Drozdy Pushkinogorsky, Usvyatsky, Drozdtsy Sebezhsky, Ovsyanki Krasnogorodsky. Elektronički katalog Myshanki. Pogubljenje braće Snegirev, smrt Poptsova, pucanje u zrakoplovnu brigadu, organizirano uništavanje krivih u Ovsyanka comp.

Recenzije Laboratorij znanstvene fantastike.

I sojke, i djetlići, i proljetne zebe, strnadice i ostalo, ja nisam ornitolog, ali svrake i velike zebe bikore vuku iz šalica. Naziv polja polja stavke Ime kontakt telefona. Strmenjak Emberiza citrinella. Tijekom cijelog viđenja. Samac nađen u blizini sela Snegirevo. Uobičajena. Snegireva. Informacije o informacijama Što je ovo? Spomenik Vladimiru Snegirevu, stambena zgrada AP Snegireve, kuća Snegireva na Plyushchikha, strnadica od crvenokose snegulje, Snegireva. ODE O vrtu, ožujak 2020. Makyan Natalya Poems.ru. U selima Snegireva bilo je 132 duše. i dubokog 113 tuša o.p. u blizini štale nalazi se hrpa zobenih pahuljica, jedne od naših omiljenih delicija. Kasač. Autor istine o ratu, Viktor Astafjev, napunio bi 95. Mansky, Ovsyanka, Sliznevo,

Dogodila se pogreška. Pskovski svijet Edapskov.

PILETINA - KROZ KRILA - Lastavice - labudovi - medene točke - miševi - nando - zob - ptice. Sve crkve Pokrova Presvete Bogorodice 3101 ukupno, 3043 str. Mali antilski sneg Loxigilla noctis. zebra s brazdama Bunting Temmincks seedeater Sporophila. Publikacije portala Euroazijskog časopisa S poštovanjem. Bufffinch strnadice su rod ptica vinaca iz obitelji strnjača. Žive na Bahamima i Antilima.

Pino je mrežna logička igra koja se temelji na taktikama i strategiji. Ovo je remiks šaha, dame i kornera. Igra razvija maštu, koncentraciju pažnje, uči vas rješavanju dodijeljenih zadataka, planiranju vaših radnji i logičnom razmišljanju. Nije važno koliko čipova imate, glavno je kako su postavljeni!

Izgled i značajke

Foto: Robin ptica

Robin je vrlo mala ptica duljine, ima oko 14 cm. Težina odrasle osobe je samo 15 grama, raspon krila je od 17 do 20 cm.
Perje ptice prilično je nježno i mekano te se ne lijepi uz tijelo, zbog čega crvendać izgleda prilično zaobljeno. Crvendać ima duge, snažne noge kojima vrlo brzo skače po tlu. Ima naviku naglo se zaustaviti tijekom kretanja i napraviti nekoliko naklona, ​​a oštro trzati repom.

Mužjaci i maloljetnici svjetlije su boje od ženki. Novorođene ptice ove vrste nemaju svijetlocrvenu mrlju na dojkama, ona nastaje kasnije. Glava ptice je mala, oči su male crne. Kljun je ravan. Ptica ima dobar vid i lako se orijentira noću u šumskim šikarama.

Također, crvendaći ispuštaju neujednačene lijepe trelje, na kraju se pretvarajući u tiše i manje razumljivo cvrkutanje. Pjesma nema određenu duljinu. Pjesma se sastoji od nježnih šištavih zvukova. Pjesma se povremeno prekida naglim stankama. Ptice pjevaju navečer u zoru, zbog čega je ova ptica i dobila ime po crvendaću. Prosječni životni vijek crvendaća je 1,5-2 godine, ali to je uglavnom zbog činjenice da puno mladih ptica rano umire. Ponekad ove ptice mogu živjeti i 10 godina u divljini.

Robini su ptice selice, mogu putovati na velike udaljenosti, ali ako ih loše vrijeme uhvati usput, mogu umrijeti. U toplim predjelima ptice mogu voditi neaktivan život ako su za to pogodni uvjeti.

Gdje živi crvendać?

Foto: Zaryanka u prirodi

Ptice ove vrste žive u cijeloj Europi. Može ih se naći od Sredozemlja do sredine Sibira. U našoj zemlji ptice zimuju u planinskim predjelima Kavkaza, na obalama Kaspijskog i Crnog mora. A također se crveđi mogu naći u Uzbekistanu, Tatarstanu, Armeniji, Gruziji, u prostranstvima Ukrajine i Bjelorusije. Osim toga, crvendaći žive u Africi, na Bliskom Istoku. Ptice često migriraju u Španjolsku, Veliku Britaniju i zapadnu Europu. U sjevernoj Europi europski crvendaći žive u gustim crnogoričnim šumama, što je neobično za ovu vrstu ptica. U Britaniji, Španjolskoj i Rusiji ove ptice žive u mješovitim šumama, zasađenim šumama, parkovima i vrtovima. Primijećeno je da britanski crvendaći ne migriraju, već ostaju prezimiti na mjestima svog uobičajenog staništa.

U 19. stoljeću bilo je pokušaja uzgoja ptica ove vrste na Novom Zelandu i u Australiji, ali u tim zemljama ptice nisu puštale korijen i morale su biti preseljene u zemlje s toplijom i blažom klimom. Budući da se ptice ove vrste ne boje ljudi, mogu graditi gnijezda u blizini domova ljudi. Međutim, češće se ptice pokušavaju nastaniti u šumi. Robini se gnijezde na panjevima, niskim drvećima ili čak na tlu među šikarama trave ili u grmlju. Obično ptice ne vole lagane crnogorične šume, već se radije nastanjuju u gustišima lješnjaka, ali s obzirom na to da su šume sve više posječene, moraju gospodariti susjedstvom pored ljudi. Robins se vraćaju sa zimovanja rano u proljeće, čim se na drveću pojave prvi listovi, vrate se u svoja gnijezda i oživljavaju šumu, ispunjavajući je svojim prekrasnim pjesmama.

Što jede crvendać?

Foto: Zaryanka zimi

Osnova prehrane ove male ptice su razni insekti. Zaryanka preferira:

  • Žukov,
  • pauci i ostali člankonošci,
  • mušice i muhe,
  • crvi, gusjenice,
  • puževi,
  • mali leptiri.

Ovisno o staništu ptice, prehrana joj se može uvelike razlikovati. Što je gušća šuma u kojoj ptica živi i što je više vegetacije, crvendać će naći više hrane. Lovite pticu, premještajući se s grane na granu ili skupljajući hranu na zemlji. Lov i danju i noću. Tijekom leta često može uloviti male mušice i kornjaše. Ljeti voli gostiti bobicama ribiza, bazge, planinskog pepela. U jesen i zimu, kad hrane postane malo, crvendaći odlaze u potrazi za raznim sjemenkama kako bi kljujali plodove koji ostaju na granama drveća. Može doletjeti do vodenih tijela i tamo pronaći hranu. Crvendać se uopće ne boji vode. Robins koji ostaju preko zime pronalaze hranu u hranilicama. Ako nahranite pticu, ona se može smjestiti u blizini kuće i tako može živjeti cijelu zimu. Osim toga, ako se crvendać smjestio u vrtu, to će vrtu samo koristiti jer će istrijebiti štetne insekte.

Zanimljiva činjenica: Robin se teško hrani iz hranilice, ptica je navikla šapama se držati za grane drveća, pa ako trebate hraniti crvendaća, hranu je bolje posipati po zemlji.

Značajke karaktera i načina života

Foto: Zaryanka u prirodi

Robins se vraćaju u svoja gnijezda potkraj travnja. Žive u vlažnim obraslim šumama i biljnim gnijezdima koja skrivaju u gustu grmlja, panjeva, mrtvog drva. Ptice grade gnijezda u obliku zdjele od trave, korijenja i luka. Mekani materijal mahovina, vuna i perje peru se na dnu. Primijećeno je da ptice ove vrste vrlo zabrinuto čuvaju svoj teritorij. Robins žive sami, a sa suprotnim spolom susreću se samo tijekom razdoblja gniježđenja. Ne dopuštaju drugim pticama da uđu na njihov teritorij; mužjaci se često tuku s drugim pticama, zbog čega često umiru.

Borbe se vode i između muških crvendaća, u kojima ugine do 15% ptica. Ljudi se uopće ne boje ptica, mogu se smjestiti u blizini kuće, po hladnom vremenu mogu odletjeti u staju i na tavan. Robini pjevaju svoje pjesme navečer i noću. Njihove pjesme poziv su suprotnom spolu. Robins pjevaju u parovima, ženke svoju trelju pokazuju spremnost za parenje, mužjaci svojim vapajima pokazuju da teritorij ima gospodara.

Zanimljiva činjenica: Mnogo je više mužjaka crvendaća nego ženki, pa mnogi muškarci žive sami čak i tijekom razdoblja gniježđenja. Mužjaci, ostali bez para, čuvaju teritorij i ne puštaju ih na njega. Iako se ponekad dogodi da jedan mužjak može preko noći pustiti drugog. Također se događa da se mužjaci preko noći skupljaju u malim jatima, pa se osjećaju sigurnije.

Društvena struktura i reprodukcija

Foto: Zaryanka u letu

Robins uspijevaju dva puta položiti jaja u jednom ljetu i uzgajati piliće. Prvi put se gnijezde u svibnju, drugi put krajem srpnja.
Ponekad, ako se pilićima nešto dogodi, roditelji mogu pokušati podići potomstvo u kolovozu. U igrama parenja ženka preuzima inicijativu. Ženka stiže na teritorij mužjaka demonstrativno otvara krila sa strane i počinje pjevati.

Mužjak, dok štiti teritorij, počinje ga tjerati odajući strašne zastrašujuće zvukove. Mužjak raširi krila, njiše se i pokazuje da ne želi vidjeti stranca na svom teritoriju. Nakon nekog vremena, ptica se povlači, skrivajući se iza drveta ili grmlja. Zatim se vrati i počne glasno pjevati. Nakon 3-4 dana mužjak najčešće odustane.

Ženka samostalno gradi gnijezdo, veličina robin gnijezda je oko 5 cm visine i 7 cm širine. Pokušava sakriti gnijezdo što bolje može. Odjednom ženka reproducira 4-6 plavkastih jajašaca. Ženka inkubira jaja dva tjedna, praktički ne ustajući iz kvačila, mužjak se brine o hrani.

Nakon što se pilići izlegu, roditelji ih štite. Mužjak donosi hranu, a ženka hrani mladunče. Pilići se mole jednom u dobi od jednog i pol do dva tjedna.Nježni puh zamjenjuje žilavije perje, na prsima i trbuhu pojavljuje se crvena boja. U dobi od dva tjedna mladi pilići već mogu letjeti i sami počinju dobivati ​​vlastitu hranu.

Prirodni neprijatelji pljačkaša

Foto: zimski ptičji crvendać

Ove male ptice imaju puno neprijatelja u prirodi. Tu spadaju:

  • jastrebovi,
  • sokolovi,
  • kune,
  • mačke,
  • hermelini,
  • lisice,
  • ljubav,
  • tvorovi.

Ovi grabežljivci vole uništavati gnijezda crvendaća kako bi se gostili jajima ili mladim pilićima. Zbog toga postoji tako visoka stopa smrtnosti među mladim pticama. Odrasli, naravno, pokušavaju zaštititi svoja gnijezda, ali riskiraju i da ih pojedu. Stoga u ekstremnim slučajevima mogu jednostavno odletjeti i tako sačuvati vlastiti život. Ako ptica živi u blizini ljudi, a navikla je da je se hrani. U slučaju opasnosti, može se obratiti osobi. Te se ptice lako ukroćuju hranjenjem. U stanju su živjeti u zatočeništvu.

Zanimljiva činjenica: Zaryanka ne podnosi oštre oscilacije temperature i hladnoće i često umire od loših vremenskih uvjeta.

Populacija i status vrste

Foto: Zaryanka u Rusiji

Unatoč činjenici da je stopa smrtnosti ovih ptica vrlo visoka i imaju puno neprijatelja u životinjskom svijetu, njihova je populacija ogromna. Danas širom svijeta živi od 139 do 320 milijuna jedinki. Izuzetno je teško pratiti broj ovih ptica jer su ptice selice i često se sele, a u prirodi su brojne. Populacija vrste Erithacus rubecula danas ne izaziva zabrinutost i ne treba nikakvu posebnu zaštitu. Ako su ove ptice nevidljive, to je uglavnom zato što su uspješno zakamuflirane među lišće drveća i grmlja.

U našoj je moći olakšati život ovim pticama, olakšati im dobivanje hrane. Potrebno je opremiti zelene površine, parkove i zoološke vrtove. Ne sijecite šume i nasade bez posebne potrebe, pokušavajući sačuvati vegetativni krajolik. Zimi ptice koje su ostale zimi u našoj regiji možemo podržati tako što ćemo ih hraniti opremom hranilica i kućica za ptice u blizini kuće i u parkovima.

Zanimljiva činjenica: U Velikoj Britaniji, crvendaći su neizgovoreni simbol ove zemlje, gdje su ove ptice zaštićene i na sve moguće načine pokušavaju podržati svoju populaciju. Tamo se ove ptice uopće ne boje ljudi i mogu sjediti ljudima na ramenima i rukama.

Zaryanka vrlo lijepa i društvena ptica. U Rusiji se dugo vjerovalo da će, ako se određena ptica smjesti pored vašeg doma, u njoj biti mira i utjehe. Pobrinite se za ove divne ptice, nahranite ih i oni će vam uzvratiti prijateljstvom i divnim, vrlo lijepim pjesmama.

Pin
Send
Share
Send
Send