Ptičje obitelji

Opis i činjenice malog galeba

Pin
Send
Share
Send
Send


Mali galeb, znanstveno ime Hydrocoloeus minutus ili Larus minutus, oko je mala žuč koja se razmnožava diljem sjeverne Europe i Palaearctic-a.

mali galeb najmanji je galeb na svijetu, uglavnom se uzgaja u Skandinaviji i Europi, iako se neki parovi uzgajaju na Velikim jezerima Sjeverne Amerike.

Prenosi S nakon sezone uzgoja. Obično se gnijezdi na vlažnim staništima sa svježim ili potresnim jezerima i puno pržilica. Zimi se češće viđa uz obalu.

Mali galeb postupno povećava opseg plodnosti na zapadu i sumnja se da se populacija povećava. Ovo nije globalna prijetnja.

Mali galeb uzgojnog perja ima crnu kapuljaču koja nema bijeli polumjesec za oči.

Gornji dijelovi malog galeba su kamini, stražnji i gornji dijelovi su blijedosivi, a bijeli zadnji rub. Primarni su igrači sive i bijele boje, uopće nema crne boje. Rep je bijel.

U bijelom donjem dijelu potkrilo je crno s kontrastnim bijelim zadnjim rubom. Grudi se često peru u ružičastoj boji.

Novčanica malog galeba je crvenkasto-crna. Oči su tamno smeđe. Noge i stopala su crvene.

Muški i ženski mali galeb je isti.

Mali galeb ima male kolonije u raznim regijama južne Kanade. Zimi na obalama useljenika, zapadnoj Europi, Mediteranu i (manjem) sjeveroistoku SAD-a.

Posljednjih godina neplodne ptice nakupljaju sve veći broj u zapadnoj Europi, a prvi je put 2016. mali galeb uspješno stvorio dom u Velikoj Britaniji za Kraljevsko društvo za zaštitu ptica, Aberdeenshire's Latch of Rezervat Strathbeg.

Kao što je slučaj s mnogim cvjetovima, i ova se tradicija tradicionalno stavlja u rod Laras. Jedini je pripadnik roda Hydrocollius, premda se sugerira da bi i Rossov žuč trebao biti uključen u ovaj rod.

Ova mala vrsta galeba kolonizira kolonije u slatkovodnim močvarama, stvarajući poredano gnijezdo na tlu između biljaka. Obično se polože 2-3 jaja.

Mali galeb najmanja je vrsta grmlja duljine 25-30 cm (9,8-111,8 inča), 61-78 cm (24-31 inča) duljine i mase 68-140 g (2,5-7 ... 7 oz ).

Mali galeb je blijedosiv s crnom kapuljačom, taman u podnožju i ružičastim rumenom na grudima, često s ružičastim rumenom.

Zimi glava postaje bijela, osim guste kapice i trepavica. Račun je vitak i crn, a noge tamnocrvene. Zrakoplov na okruglim krilima pomalo je zastrašujući.

Vanjski temeljni premaz i crni crveni "cik-cak" uzorak nalaze se na skapularima iza adolescentove glave, vrata i leđa.

Bijeli terminal prikazuje crni pojas. Underwing blijeda.

Mali galeb uzgojnog perja ima crnu kapuljaču koja nema bijeli polumjesec za oči.

Gornji dio ima plašt, stražnji i gornji dio su blijedo sive boje i bijeli stražnji rub.

Kategorija

Lea se uzgaja u Malom Saskatchewanu, baltičkim zemljama i zapadnoj Rusiji iz Sibira, a slijede je E. siberia, E. lena basin i E. iz Baikala.

Mali galeb također se uzgaja u zapadno-zapadnoj Europi i Sjevernoj Americi, Velikim jezerima i zaljevu Hudson.


Prevozi S uz obalu zapadne Europe i Amerike kako bi zimi proveo na jugoistoku uzgajališta Sredozemnog, Crnog mora i Kaspijskog mora.

Rezidencija malog galeba

Mali galebovi se razmnožavaju u zatvorenom oko slatkovodnih jezera većine nizija i preplavljeni su velikim brojem pržilica. Mali galeb također uzgaja svježe ili čiste obalne močvare.

Izvan sezone razmnožavanja, uglavnom se viđa uz obale, posebno u zaštićenim plitkim ušću, susjednim slatkovodnim ili slankastim jezerima, muljevinama i plažama. Često se može vidjeti u unutrašnjim jezerima tijekom migracije.

Ponašanje

Mali galebovi se tijekom ljeta i migracije hrane prvenstveno insektima. Ali prihvaća i rakove, male mekušce, morske crve, male ribe i pauke.

Mali galeb polako leti gore-dolje dok tone na površinu ili površinu vode i podiže namirnice.

Povremeno se potapa u zrak. Wade slijeće u vodu ili plitku vodu da jede.

Tijekom sezone razmnožavanja, Mali galeb pokazuje udvaranje po obrascima parova prije nego što stigne do rasplodnih kolonija.

Za vrijeme udvaranja ptice lutaju jedna oko druge, savijajući glave kako bi otkrile crnu kapuljaču. Nakon toga vrše obrezivanje ili bolnost na zemlji. Gnijezde se u malim kolonijama, ali ponekad se mogu gnijezditi u razbacanim uzorcima do 1000 parova.

Pred uljezom je cilj podići glavu i ponovno podići crnu kapuljaču.

Reprodukcija

Radovi na polaganju započeli su krajem lipnja. Mali galebovi se razmnožavaju u malim kolonijama ili raspršenim parovima. Može se gnijezditi s drugim vrstama, osim 1/1,5 m.

Gnijezdo malog galeba nalazi se na zemlji, obično u blizini vode u močvarama. Obje odrasle osobe stvaraju plitku frustraciju na mokrim biljkama, obloženim travom i lišćem ili izbojcima.

Ženka malog galeba polaže 2-3 masline / buff jajašca sa smeđim i sivim oznakama. Obje odrasle osobe dijele inkubaciju u roku od 23-25 ​​dana.

Krune i leđa teladi imaju crne mrlje i sive boje ispod bafova kojima se hrane njihovi roditelji i napuštaju gnijezdo nekoliko dana nakon rođenja djeteta, ali još uvijek su u blizini.

Mali galeb može letjeti u dobi od 21 do 24 dana, a smješteni su u obiteljskoj grupi. Međutim, uskoro su besplatni. Mogu se razmnožavati u dobi od 2-3 godine.

Sigurnost / prijetnje / situacija

Populacija Malih galebova raste na procijenjenih 1.000.000 / 2.277 osoba (23. 2006.), iako se smatra da europsko stanovništvo opada.

U Sjevernoj Americi vrste malih galebova su rijetke i endemske, čija procjena iznosi 100/200 uzgojnih ptica. Ova je populacija rasla od 1960-ih.

Mali galebovi trenutno se ocjenjuju, barem na dogovoru.

Gledaj video: Galeb G2 Ecka Dec 2019 (Lipanj 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send