Ptičje obitelji

Čupavi puffin - dijeta | Stanište | Životni vijek | Adaptacije

Pin
Send
Share
Send
Send


Taftani puffin je more otvorene vode, otoka i obalnih vodnih tijela u sjevernom Tihom oceanu. Većeg je i različitog izgleda u usporedbi s drugim vrstama puffina. Ovog puffina tamnog tijela možete vidjeti kako se gnijezdi na otocima uz obalu sjevernog Tihog oceana, gdje se može vidjeti kako sjedi na kamenu ravno gore.

Čupavi puffin je srednje velika, zdepasta, tamno zasjenjena ptica zaobljene glave. Sve crno, osim odraslog bijelog lica uzgajivača. Čuperci puffin 36-41 cm; 773 grama; Raspon krila 64-66 cm. Velika crvena novčanica u obliku papige, stisnuta na kraju, bazalna trećina žute do zelenkaste maksile. Stanište savijača, ponašanje, prehrana, obrazac migracije, stanje zaštite i gniježđenje.

Čupkast puffin (poznat i kao grebenasti puffin) relativno je obilna pelagična morska ptica srednje veličine iz obitelji Auke (Alcidae) koja se nalazi širom sjevernog Tihog oceana. Jedna je od tri vrste puffina koja stvara rod fractula i lako se prepoznaje po gustim crvenim novčanicama i žutim čupercima.

Opis

Čupavi pufini dugi su oko 35 cm (14 inča) i otprilike su iste veličine kao i krila, a teški su oko tri četvrtine u jednom kilogramu, što ih čini najvećim od svih puffina. Ptice zapadnog Tihog oceana nešto su veće od istočnog Tihog oceana, a muške ptice nešto veće od ženki.

To su uglavnom bijele crne mrlje, a druge vrste pufina obično imaju gustu biljku koja je uglavnom žuta i povremeno crvena sa zelenim tragovima. Njihovo najizrazitije obilježje i ime su čuperci žute boje (latinski: Siri) koji se godišnje pojavljuju na pticama oba spola, s dolaskom ljetne sezone uzgoja. Stopala im postanu jarko crvena, a ljeti im lica postanu jarko bijela. Tijekom sezone hranjenja, čuperci su sladni, a perje, komadi i noge izgubit će većinu svog sjaja.

Između ostalih alcida, krila su relativno kratka, prilagođena za ronjenje, plivanje pod vodom i lovljenje plijena umjesto da klize, u čemu nisu u mogućnosti. Kao rezultat toga, njihovi se gusti, tamni mišići bogati mioglobinom brzo i estetski prilagođavaju kadenci uskog krila, koju još mogu dugo održavati.

Puffini za mlade čuperke slični su onima kod zimskih odraslih osoba, ali su sivosmeđe grudi, sjene bijele u želucu i plitka žućkastosmeđa biljka.

Distribucija i smještaj

Od Britanske Kolumbije do jugoistočne Aljaske i Aleutskih otoka, Kamčatke, Kurilskih otoka i Ohotskog mora, čupavi pufini tvore guste kolonije za uzgoj tijekom ljetne sezone uzgoja.

Iako neko stanište dijele s rogatim puffinima (F. corniculata), raspon čupavih puffina obično je prednji. Znalo se da su to mali broj gnijezda od južne Kalifornije do juga sjevernih Kanalskih otoka, ali posljednji je put potvrđeno da su na Kanalskim otocima. Bio u

Čupavi pufini obično se odluče za otoke ili potoke koji su relativno dostupni lovcima, blizu produktivnih voda i dovoljno veliki da ih se može uspješno nositi na zraku. Idealno stanište je strmo, ali s relativno mekanim slojevima tla i trave za stvaranje jame.

Tijekom zimske sezone hranjenja gotovo cijelo vrijeme provode u blizini mora, protežući se cijelim Pacifikom i jugom do Japana i Kalifornije.

Ponašanje

Rasplod

Uzgoj se događa na izoliranim otocima: više od 20 000 parova zabilježeno je u jednoj koloniji uz obalu Britanske Kolumbije. Gnijezdo je obično uobičajeni stari rudnik iskopan novčanicama i nogama, ali ponekad se umjesto njega koristi žlijeb u kamenu. Dobro je obložena biljkama i perjem. Udvaranja se odvijaju putem Skypea, Struttinga i Billinga. Obično se jednog lipnja snese jedno jaje i oba roditelja kuhaju oko 45 dana. Voćke napuste gnijezdo u roku od 40 do 55 dana.

Dijeta

Čupavi pufini hrane se raznim ribljim i morskim elektroničkim signalima koje hvataju roneći s površine. Međutim, njihova prehrana uvelike varira s godinama i mjestom. Puffini za odrasle oslanjaju se uglavnom na beskičmenjake, posebno lignje i kril.

U obalnim kolonijama gniježđenje prvenstveno napajaju kamene ribe i pijesci, ali gnijezda u kolonijama uz stanište Pelagika više se oslanjaju na beskralješnjake. Prizemnu ribu donekle jede većina gnijezda, što sugerira da se puffini u određenoj mjeri hrane dnom oceana.

Zone hranjenja nalaze se daleko izvan područja gniježđenja. Puffins mogu veliki broj sitne ribe spremiti u novčanice i odnijeti ih na police.

Konzervacija

Mnoga su pravila razvijena za pokušaj spašavanja riba i ptica morskih ptica u Paget Soundu. Odjel za prirodne resurse države Washington (DNR) razvio je vodene rezervate oko otoka Smith i Minor. Predloženi vodeni rezervat obuhvaćao je približno 36.000 hektara (150 kilometara) plimnog staništa i staništa morskog dna.

Ova arhipelaga ne samo da pružaju neophodno stanište morskim pticama kao što su morski puffins i morski sisavci, već i najveća kretenci u cijelom Puget Soundu u regiji. Također, rezervat za očuvanje otoka izvan je dometa javnosti za pomoć u uzgoju morskih ptica. Otok zaštite jedna je od posljednje dvije gnijezdeće pufine na Puffin Soundu na ovom otoku i obuhvaća približno 70% gnijezda populacije puffina.

Gledaj video: Đubrivo od zarđalih eksera Zašto listovi žute? Dajte biljkama gvožđe (Listopad 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send