Ptičje obitelji

Činjenice i identifikacija papagaja Aukleta

Pin
Send
Share
Send
Send


Auklet od papagaja ima širok spektar svih aljaških auleta, ali nema jednaku veličinu stoke kao ostale u moru ili u kolonijama za uzgoj. Kratko plivanje i ronjenje morskim pticama, more Bearings i ljeto na južnoj obalnoj Aljasci.

Obično trči u parovima ili malim grupama. Papagaj je mala, intenzivna morska ptica visoka oko devet do deset centimetara. Na glavi i leđima ima tamno crno pero, bijeli vrat i prsa i bijelo tijelo.

Auklet papagaja (Athiya socitakula) mala je morska ptica u sjevernom Tihom oceanu. Aukleti papiga trebali su biti postavljeni na rod Cycloarhynchus, ali noviji uzorci i genetski dokazi trebali bi biti stavljeni na rod Athias, čineći ga usko povezanim s grbinama i barem s ovulama.

Bavi se borealnim vodama Aljaske, Kamčatke i Sibira. Gnijezdi se u strmim, opalovim i gromadaskim poljima obalnog otoka, zimi se krećući prema jugu.

Opis

Auklet od papagaja kratka je narančasta novčanica s malom (23 cm) auk koja potiče pticu da izrazi svoj intrigantan izraz. Perje ptice tamno je odozgo, a bijelo odozdo. Jednim bijelim perjanikom projiciranim natrag iz očiju. Mala je razlika između uzgojnog i zimskog perja.

Papagaj je izuzetno glasna vrsta u domaćem staništu, naziva ga jednom kad stigne u gnijezdo i obračunava se kad stigne njegov partner. Dosljedno se naziva uhom za ribanje (kao oscilator kazeina i njegova je učinkovitost nepoznata, ali može biti povezana sa zaštitom jazbine od uljeza i jačanjem veze s partnerom.

Ponašanje i razmnožavanje

Auklet papagaja izuzetno je društven u svojim uzgojnim kolonijama.

Sezona hranjenja vanzemaljskog oktala varira, s tim da sezona razmnožavanja zauzima većinu malih planktonskih rakova poput euphausida, copepoda i amfipoda. Nedavna istraživanja pokazuju da je u nekim područjima sklona i meduza. Često se hrani na znatnoj udaljenosti od kolonije, tone i do 30 metara da bi došao do svog plijena.

Uzgoj započinje u travnju i svibnju u kolonijama koje se često dijele s drugim vrstama auka. Ovaj par snese jaje, koje traje samo mjesec dana, piletina se hrani 4 puta po oko 35 dana. Pilić pobjegne noću, leti sam prema moru.

Status i očuvanje

Iako se pakleni pakleni nokti ne smatraju prijetnjom, postoji procjena da na sjevernom Pacifiku ima preko milijun ljudi. Ne vjeruje se da je nedavno opao, ali bi u budućnosti mogli biti ugroženi od grabežljivaca i izlijevanja nafte.

Gledaj video: Životinjska farma - Farma papiga Kokolo (Listopad 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send